دبیر کل کنگره بین المللی تغذیه اظهار کرد: نخستین کنگره بین المللی تغذیه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سطح علوم پایه تا تداخلات بالینی از 15 تا 17 شهریور 96 در مشهد برگزار میشود.
1396/06/14
دکتر« مجید غیور مبرهن» با بیان اینکه بخشی از کنگره به موضوع ریزمغذیها اختصاص دارد، گفت: ریزمغذیها موادی مانند ویتامینها و املاح هستند و نقش حیاتی در بدن ایفا میکنند. حدود 90 درصد جمعیت خراسان رضوی کمبود ویتامین D دارند که علتهای متفاوتی مانند آپارتمان نشینی و آلودگی هوا دارد.
وی با اشاره به اینکه کنگره بین المللی تغذیه با حضور نمایندگان سازمانهای بهداشت جهانی و سازمانهای بین المللی یونسکو، یونیسف و فائو برگزار میشود، افزود: این کنگره با حضور40 شخصیت خارجی از کشورهایی مانند امریکا، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، سوئیس و اتریش و کشورهای همسایه مانند افغانستان، ارمنستان و پاکستان برگزار میشود. این مقام مسئول گفت: در این کنگره 120 نفر از متخصصان داخلی، وزیر بهداشت، برخی از معاونان این وزارتخانه و مسئول کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی حضور دارند. این متخصص تغذیه اظهار کرد: از مقالات رسیده به این کنگره 120 مقاله به صورت سخنرانی و 625 مقاله به صورت پوستر ارائه میشود. کارگاههایی نیز در حاشیه این کنگره برگزار میشود. وی با تاکید براینکه مشکلات ریزمغذیها در ایران بسیار جدی است، افزود: اکنون مشکل اصلی ما بیماریهای غیر واگیردار است. در خراسان رضوی در بازه زمانی 10 ساله میزان ابتلا به دیابت از 7/5 به 7/13 در صد یعنی بیش از 2برابر، افزایش یافته است. غیور گفت: 5/21 درصد جمعیت خراسان رضوی خصوصا مشهد کمبود روی و 5/ 32 درصد کمبود مس دارند.
وی با اشاره به اینکه پیش از این میزان سکتههای قلبی در کشور در زنان قبل از یائسگی یک سوم مردان بود،گفت: مطالعات ما در مشهد نشان میدهد که اکنون سندروم متابولیک ( سکته قلبی خاموش) در خانمها 55 درصد و در آقایان 25 درصد است.
دبیر کل کنگره بین المللی تغذیه افزود: تعداد مبتلایان به سندروم متابولیک در ایران 7 برابر مبتلایان در فرانسه است و شیوع آن در زنان بیشتر است. این موضوع شانس ابتلا به بیماریهای قلبی زنان ایرانی در نسل آینده را افزایش میدهد.
وی با تاکید براینکه کشورهای جهان به دنبال راهکارهایی برای غنی سازی شهروندان خود با ریزمغذیها هستند، عنوان کرد: مسئولان بهداشتی این کشورها معتقدند هزینههای پیشگیری بسیار ارزانتر از درمان عوارض ناشی از این کمبودها در افراد است. اگر چه درایران نیز در این زمینه اقداماتی صورت گرفته است اما نتایج مطلوبی حاصل نشده است.
غیور برگزاری این همایش را گامی در رفع مشکلات تغذیه با استفاده از تجارب کشورهای توسعه یافته دانست و اظهار کرد: این همایش فرصت مناسبی است که تیم کارشناسی تغذیه و شخصیتهای علمی با یک جمع بندی، دولتمردان کشور را برای غنی سازی افراد از مواد ریز مغذیها، توجیه و متقاعد کنند.