بودجه سال 96 برای گلستان با 750 میلیارد و 200 میلیون تومان درآمد دولتی بسته شد. عددی که به گفته استاندار حدود یکپنجم نیاز استان به اعتبارات برای پیشبرد اهداف توسعهای دولت را تأمین میکند. همین موضوع موجب شد «سیدمناف هاشمی» مهلتی 10 روزه برای مدیران دستگاههای اجراییاش تعیین کند تا با برنامهای مدون اعتبارات سال آینده را افزایش دهند....
1396/09/14
بودجه سال 96 برای گلستان با 750 میلیارد و 200 میلیون تومان درآمد دولتی بسته شد. عددی که به گفته استاندار حدود یکپنجم نیاز استان به اعتبارات برای پیشبرد اهداف توسعهای دولت را تأمین میکند. همین موضوع موجب شد «سیدمناف هاشمی» مهلتی 10 روزه برای مدیران دستگاههای اجراییاش تعیین کند تا با برنامهای مدون اعتبارات سال آینده را افزایش دهند.
ارسال حداقل 100 درخواست به وزارتخانهها
هاشمی با بیان این که 19 آذر لایحه بودجه سال آینده در مجلس شورای اسلامی بررسی میشود، میگوید: امیدواریم مدیران استان در فرصت باقیمانده از ظرفیت ملی وزارتخانههای خود اعتبارات مناسبی را جذب کنند. مهمترین موضوع استان در روزهای آینده جذب اعتبار برای استان در سال 97 است و باید حداقل 100 درخواست از دستگاههای اجرایی برای وزارتخانهها داشته باشیم. او ادامه میدهد: این استان سالانه به 5 هزار میلیارد تومان برای اجرای پروژهها و رشد و توسعه نیاز دارد. توسعه پایدار در گلستان با ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد دولتی امکانپذیر نیست و باید برای جذب و مشارکت بخش خصوصی در استان تلاش کرد. جذب مناسب اعتبارات میتواند زمینه تغییرات در استان و البته ملاک ارزیابی محسوب شود.
رقمی که استاندار برای توسعه استان و با نگاه به اعتبارات سال 97 برآورد کرده است بیش از 5 برابر اعتبارات استان در سال 96 است.
نیاز به 65 هزار میلیارد تومان
از سوی دیگر، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان هم درباره طرحهای استان و اعتبارات مورد نیاز آنها میگوید: هماکنون گلستان ۱۵۶ طرح و پروژه مهم و محوری دارد که تکمیل و بهرهبرداری از آنها به ۶۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
«داود طبرسا» بیان میکند: گلستان با نرخ بیکاری 6/13، تورم 7/10 و قرار داشتن در رتبه بیستویکم استانهای کشور در تولید ناخالص ملی شرایط مناسبی ندارد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان اظهار میکند: لازم است همت و تلاشها برای کاهش این مشکلات و رسیدن به حد مطلوب پیشرفت، توسعه و ارتقای شاخصهای درآمدی و اقتصادی در استان بیشتر شود.
رشد 29 درصدی در سال 96
رئیس سازمان برنامه و بودجه گلستان، اعتبارات استان در سال ۹۶ را ۷۵۰ میلیارد تومان عنوان میکند. این در حالی است که اعتبارات گلستان در سال 96 با رشد ۲۹ درصدی روبهرو بوده است.
«حسین پیشقدم» میگوید: مجموعه اعتبارات سال ۹۵ بالغ بر ۴۵۰ میلیارد تومان بود و در سال ۱۳۹۶ معادل ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبارات استانی در نظر گرفته شد.
او ادامه میدهد: از این میزان اعتبار ۱۰۵ میلیارد تومان اعتبارات توسعه زیرساختهای استان بوده و همچنین اعتبار ۸۵ میلیارد تومانی برای توسعه استانی در نظر گرفتهشده که این رقم در سالهای گذشته در نظر گرفته نمیشد. در ماده ۱۸۰ یعنی توازن منطقهای هم از رشد خوبی برخوردار بودیم و توانستیم اعتبارات خود را به ۱۵۹ میلیارد تومان برسانیم.
این مسئول همچنین با مروری بر اقدامات سال 95 میگوید: در این سال ۲۴ جلسه را در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان برگزار کردیم و تقریباً ۱۷۸ مصوبه در این ستاد داشتیم که در نوع خودش کمنظیر بوده است. در ستاد رفع موانع تولید ۶۶۰ میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای صنعتی پرداخت کردیم و ۴۰۰ واحد صنعتی در حوزه اقتصاد مقاومتی از تسهیلات بانکی ۴۹۰ میلیارد تومانی بهرهمند شدند.
افزایش تعداد پیمانکاران طرحهای استان
پیشقدم تعداد پیمانکاران تأیید صلاحیت شده در طرحهای اجرایی استان را یکی از دلایل موید رشد توسعه در استان میداند و اضافه میکند: در سال ۹۱ تا تاریخ ۳۰ مردادماه ۹۴ معادل ۳۹۷ گواهینامه در حوزه پیمانکاران تعیین صلاحیت و صادر شده است. از شهریور ۹۴ تاکنون بیش از 300 گواهی پیمانکاران در استان تأیید صلاحیت شده است. از کل ۶۹۴ شرکت صاحب صلاحیت ۱۹ شرکت در پایه سوم، ۳۸ شرکت در پایه چهارم و ۶۴۳ شرکت در پایه پنجم هستند که تعداد بالای شرکتهای رده پنجم موجب چالش در استان میشود.
اما او روند حضور سرمایهگذاران در استان را دشوار میداند و میگوید: زیرساخت مناسبی در استان ما وجود ندارد و نباید انتظار داشته باشیم سرمایهگذاران به استان ما سرازیر شوند.
پیشقدم با همه خوشبینی به تخصیص اعتبارات در سال 96، میزان کسری بودجه را جالب توجه اعلام میکند. او توضیح میدهد: در سال 95 معادل ۲۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کسری حقوق و مزایا داشتیم که با تعاملات انجامشده، این کسری را جبران کردیم.