مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس گفت: امسال دولت بیش از 166میلیارد و 366میلیون تومان در قالب اعتبارات تملک دارایی و هزینهای برای جبران خسارتهای ناشی از سیل در این استان تصویب و ابلاغ کرده است....
1396/08/21
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس گفت: امسال دولت بیش از 166میلیارد و 366میلیون تومان در قالب اعتبارات تملک دارایی و هزینهای برای جبران خسارتهای ناشی از سیل در این استان تصویب و ابلاغ کرده است.
«حسن فیاضپور» در گفت وگو با ایرنا افزود: در جریان بارندگیهای سال گذشته، به موازات اقداماتی که ستاد مدیریت بحران استان برای مقابله انجام میداد، ارزیابی خسارتها، تهیه گزارش و ارسال به وزارت کشور هم ظرف 3روز انجام شد. وزارت کشور نیز گزارش مذکور را برای طرح و تصویب در دولت به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال کرد. وی ادامه داد: پس از تهیه پیشنویس مصوبه دولت متوجه شدیم رقمی که برای بازسازی تاسیسات زیربنایی فارس در نظر گرفته شده بسیار کمتر از میزانی است که مدنظر و مورد نیاز استان بوده است.
وی افزود: پس از پیگیریهای انجامشده و اصلاح رقم نخست، در نهایت با افزوده شدن 60میلیارد تومان دیگر به اعتبار نخست، ششم خرداد امسال بیش از 166میلیارد و 366میلیون تومان در قالب اعتبارات تملک دارایی و هزینهای به فارس اختصاص یافت.
فیاض پور اضافه کرد: علاوه بر این، 240میلیارد و 564میلیون تومان تسهیلات نیز برای تعمیر و بازسازی اماکن مسکونی شهری و روستایی خسارتدیده از سیل، تامین لوازم خانگی و معیشتی و جبران خسارت خودرو تصویب و به استان ابلاغ شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اظهار کرد: پرداخت تسهیلات اماکن مسکونی نیز اواسط شهریور امسال به بانکهای استان ابلاغ شد. از اوایل مهرماه بنیاد مسکن کار معرفی افراد به بانکها را آغاز کرد. بر اساس گزارش بنیاد مسکن، از سهمیه 7هزار و 492واحدی بازسازی در شهرها و روستاهای استان حدود 2هزار و 952 نفر به بانک معرفی شدهاند و 903 نفر هم در مرحله انعقاد قرار دارند.
فیاض پور گفت: البته قبل از ابلاغ این تسهیلات، با جابهجایی اعتبارات بنیاد مسکن در قالب بازسازی و مقاومسازی مسکن روستایی، سال گذشته سهمیه بازسازی و مقاومسازی 800 واحد مسکونی بین شهرستانهای استان توزیع شد.
وی ادامه داد: ستاد هماهنگی بازسازی و مقاومسازی مسکن استان که برای نخستین بار در کشور به ابتکار فارس تشکیل شده به صورت ماهیانه تشکیل جلسه میدهد. این ستاد برای رفع مسائل و مشکلاتی که به دلیل اعمال سلیقه مسئولان شعب بانکها در شهرستانها ایجاد میشود، اقدام میکند.
فیاض پور بیان کرد: در زمینه پرداخت تسهیلات معیشتی به خسارتدیدگان سیل نیز در روزهای اخیر نامه بانک کشاورزی مرکزی به بانک کشاورزی استان ابلاغ شد. طی این نامه 6هزار فقره وام 3میلیون تومانی خرید لوازم خانگی با کارمزد 5درصد و بازپرداخت 60ماه به این افراد پرداخت میشود. وی گفت: در بخش دوم پرداخت تسهیلات معیشتی نیز به هر خانوار 2میلیون تومان وام بلاعوض پرداخت خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری افزود: در جریان سیل اسفند سال گذشته بیشترین خسارت به اماکن مسکونی شهرستانهای نیریز، جهرم، داراب، لارستان، خنج، لامرد، مُهر، قیر و کارزین، فراشبند، فیروزآباد، فسا و کازرون وارد شد.
فیاض پور افزود: با توجه به احتمال وقوع سیل در زمستان امسال نیز، ضمن عملیاتیتر کردن دستورالعملهای سالهای گذشته، برای رفع نقاط ضعف اقدام کردیم.
وی گفت: همچنین دستگاههای اجرایی استان مکلف شدند در زمینه بازسازی و ایمنسازی پروژههای آسیبدیده، پایش ابنیه فنی و لایروبی رودخانهها و پلها اقدام کنند.