تبریز به شهر بدون متکدی معروف است اما متکدیان وارداتی از داخل و خارج کشور با بیتوجهی به این شهرت، پا در تبریز گذاشتهاند. برای آنها همین که تبریزیها دست به جیب باشند کافیاست...
1396/09/11
تبریز به شهر بدون متکدی معروف است اما متکدیان وارداتی از داخل و خارج کشور با بیتوجهی به این شهرت، پا در تبریز گذاشتهاند. برای آنها همین که تبریزیها دست به جیب باشند کافیاست.
به گزارش مهر، افزایش تعداد متکدیان در خیابانهای تبریز در آستانه فرا رسیدن تبریز 2018 یکی از دغدغههای مسئولان و شهروندان تبریزی است. مسئولان میگویند تبریز شهر بدون متکدیاست و باید این عنوان همچنان برای این شهر حفظ شود و نگذاریم برخی متکدیان وارداتی از مناطق دیگر روی صفت این شهر مانور بدهند.
«اسماعیل جبارزاده» استاندار سابق آذربایجانشرقی بارها در جلسات مختلف به مسئولان استانی و شهری نسبت به ورود متکدیان هشدار داده و گفته بود که متکدیان وارداتی به اعتبار تبریز خدشه وارد میکنند.
زمان زیادی تا رویداد بینالمللی تبریز 2018 باقی نمانده است این در حالی است که در اواخر سال پیش که تعداد متکدیان وارداتی در تبریز به صورت محسوسی در شهر افزایش یافت، مدیرکل امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی گفت: زمانی که گزارشی از سوی مردم به پلیس ارائه شود، این افراد جمع آوری میشوند و ظهور این پدیده در تبریز به دلیل نزدیک بودن به نوروز است.اما به تازگی خبرهایی از حضور باندهای تکدیگری خارجی و داخلی در تبریز حکایت دارد که حاکی از عمق این معضل است.
یک کار سازمانیافته
معاون سیاسی استانداری آذربایجان شرقی در این زمینه میگوید: وقتی این متکدیها که بیشتر اتباع پاکستان هستند به تبریز میآیند و به صورت متفرقه جلوی توقفگاههای ماشینها، ورودی و خروجی شهرها مستقر میشوند، به نظر میآید که کار آنها سازمانیافته و حرفهای است.
«رحیم شهرتیفر» از معضل دیگری با عنوان انتقال کودکان کار از شهرها و کشورهای دیگر به تبریز سخن میگوید. البته او مدعی میشود که این معضل را حل کردهایم و با کمک و اطلاعرسانیهای مردم خواهیم توانست معضل متکدیان وارداتی را نیز برای همیشه از چهره تبریز پاک کنیم.
فرماندار سابق تبریز معتقد است که پای افراد سودجو نیز در این جریان در میان است و این افراد با سوءاستفاده از منطقه و مستعد دانستن آن و بهخاطر نبود متکدی در تبریز، این شهر را هدف سودجویی قرار داده و متکدیانی را از کشورهایی مانند پاکستان و... به این سمت سوق میدهند. او از مردم میخواهد در صورت مشاهده متکدیان غیربومی در سطح شهر به موسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز، شهرداری، فرمانداری، کمیته امداد و همچنین موسسه جمعآوری متکدیان شهر تبریز خبر بدهند.
پیگیری مصرانه مسئولان
مسئول امور پیگیری و جمعآوری متکدیان شهر تبریز در این زمینه میگوید: مقامات استانی مصرانه پیگیر جمعآوری متکدیها، چه وارداتی و چه داخلی ازسطح شهر تبریز هستند و لکه دارشدن شهرت تبریز -شهر بدون متکدی- را غیر قابل قبول میدانند.
به گفته «رضا اصمعی» بیشترین تعداد متکدیانی که در سالهای گذشته جمع آوری شده مربوط به سالهای ۹۴ تا ۹۶بوده است که در مجموع ۱۵۸ نفر از متکدیان پاکستانی از شهرتبریز جمع آوری و تحویل اداره اتباع بیگانه شده اند. وی با ابراز تاسف از اینکه در سال ۹۴بیش از ۴۵ نفر از این متکدیان پس از جمعآوری و فرستادن به ورامین تهران، دوباره به تبریز بازگشته بودند اعلام میکند: با تمهیدات انجامگرفته آخرین باری که این متکدیها از سطح شهر تبریز جمعآوری شدند حدود ۱۰ روزی را در سازمان بهزیستی نگهداری شده و سپس تحویل اداره اتباع بیگانه شدند.
سوء استفاده از دل رحمی مردم
به گفته اصمعی، دلرحمی مردم تبریز چیزی است که متکدیان وارداتی بیشترین سوءاستفاده را از آن میکنند.وی میافزاید: همکاران ما در تعقیب تعدادی از متکدیها که اکثراً نیز دختربچههای حدود ۱۰ تا ۱۲ ساله بودند، مشاهده کردند که این افراد از دلرحمی شهروندان تبریزی سوء استفاده کرده و روزانه حتی درآمدی حدود ۲۰۰هزارتومان دارند.او از مردم تبریز میخواهد با تمام توان عنوان شهر بدون متکدی را برای همیشه در این شهر نگه دارند و نگذارند کسانی به آن خدشه وارد کنند.
حدود یک ماه تا آغاز سال ۲۰۱۸میلادی باقی مانده است؛ سالی که در آن تبریز عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی را خواهد داشت. کسی چه میداند، شاید همین صفت «شهر بدون متکدی»، این عنوان را در مجامع بینالمللی نصیب تبریز کرده است. شاید مسافری از آنسوی دنیا برای دیدن «یک شهر بدون متکدی» تبریز را مقصد خود قرار دهد. باید هرطوری شده این عنوان را در کوچه و خیابانهای تبریز حفظ کنیم.