در سالروز ولادت رسولالله(ص) تأکید بر آن است که حقانیت اسلام را با تمسک به اخلاق نبوی به دنیا نشان دهیم. چون جهان در حال حاضر بیش از هر زمان دیگر، تشنه اخلاق متعالی است...
1396/09/14
در سالروز ولادت رسولالله(ص) تأکید بر آن است که حقانیت اسلام را با تمسک به اخلاق نبوی به دنیا نشان دهیم. چون جهان در حال حاضر بیش از هر زمان دیگر، تشنه اخلاق متعالی است و این مهم در سایه تمسک به قرآن و عترت میسر میشود.
هنوز هم پس از گذشت 14 قرن، پیامبر(ص) در مظلومیت و غربت قرار دارند و مسلمانان آن طور که باید و شاید نتوانستهاند سیره و کلام نورانی ایشان را برای جهانیان که تشنه دریافت این معارف هستند، به ویژه در زمینه امور اخلاقی که نیاز جدی بشر امروز است، به خوبی بیان کنند.
هر چند جبهه کفر و استکبار و نفاق در طول قرنهای متمادی برای این که پیام اسلام ناب محمدی(ص) به گوش مردم دنیا نرسد، از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نکرده است.
به لطف الهی نهضت نورانی و سعادتبخش حضرت ختمیمرتبت، محمد مصطفی(ص)، همواره رو به گسترش دارد و سال به سال بر تعداد پیروان و علاقهمندان به ایشان و مکتب و دین آسمانی ایشان افزوده شده
است.
اگر به تاریخ صدر اسلام توجه کنیم، در مییابیم صبوری، حسن خُلق و استقامت نبی اکرم(ص) از عوامل گسترش و توسعه اسلام بود و این که قرآن مجید در وصف چنین شخصیت نازنینی از لفظ «اسوه حسنه» یاد میکند، معنا و مفهومی بسیار عمیق دارد و یکی از معانی آن، این که پیامبر با اخلاق والای خویش توانست قلب مردم را به سمت خود و پیام خدا جذب کند.
پیامبر(ص) در زمینه اخلاق فردی و به خصوص در امور خانواده و در عرصه اجتماع در قامت حاکم جامعه اسلامی، برترین الگوی اخلاق انسانی را برای همیشه در تاریخ بشر به نمایش گذاشتند و با وجود همه سختیها و ناملایمات، همواره منادی و عامل به چارچوبهای اخلاق اسلامی بودند.
زندگی نورانی حضرت رسول(ص) مصداق بارز و کامل سبک زندگی دینی و متعالی است. چون ایشان بر پایه آموزههای قرآن کریم، الگویی از زندگی ارائه فرمودند که پس از ایشان همه حضرات معصوم(ع) در امتداد آموزههای نبوی به تبیین آن الگوی الهی پرداختند.
مایه تأسف است که ما به عنوان مسلمان کمتر توانستهایم شاخصهها و اصول سبک زندگی نبوی به ویژه بُعد اخلاقمداری ایشان را به جامعه بشناسانیم و هم خود به آنها به طور جدی در لحظهلحظه زندگی پایبند بمانیم.
به تعبیر یکی از مراجع عظام، اگر نیک بنگریم متوجه میشویم ریشه بسیاری از بدبختیها و گرفتاریهای امروز به این دلیل است که خود را از آن منبع عظیم و تمامناشدنی نور و هدایت محروم کردهایم و از آن دورتر شدهایم و حال آن که اگر به اخلاق و تربیت آن طور که پیامبر رحمت فرمودهاند، توجه کنیم، خواه ناخواه بسیاری از مشکلات کنونی ما برطرف میشود.